Damesblouses

Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd! Het werd tijd om opzoek te gaan naar een baan. Allerlei sollicitaties doorstaan vereist natuurlijk nette kleding. Na een paar maanden had ik dan de perfecte baan te pakken gekregen! Nu was deze baan een baan waarbij nette kledij een vereiste was. Het enige probleem, ik had nog niet zoveel nette items in mijn garderobe. Daarom ben ik gaan shoppen online, om opzoek te gaan naar damesblouses. Een damesblouse is een key-item in de kledingkast van iedere zakenvrouw. Ik had er geen, dus er moest veel geshopt worden. Wat ik moeilijk vond is om damesblouses voor verschillende gelegenheden uit te zoeken. Daar komt ook de inspiratie voor deze blog vandaan. Ik ga wat uitleg geven over welke damesblouse geschikt is voor welke situatie. Zo kan hopelijk elke lezer wat tips en advies opdoen uit deze blog!

Klassieke damesblouses voor thuis en op werk

De klassieke damesblouse is een enorm belangrijk kledingstuk. Vaak zijn de blouses van erg goede kwaliteit, omdat dit een klassieke en luxueuze uitstraling geeft. De damesblouses zijn in zachte kleuren, vaak pastel. Andere opties zijn gewoon basic zwart of wit. Wat heel belangrijk is voor de klassieke damesblouses is dat ze altijd perfect gestreken zijn. Als je eenmaal een paar klassieke blouses hebt, dan kun je ze zowel thuis, naar werk of naar een sociale gelegenheid dragen. Ze staan overal bij en je bent nooit overdressed of underdressed! Kies bijvoorbeeld voor een satijnen blouse of een stevige katoenen!

Damesblouses met print om je outfit op te vrolijken

Wat tegenwoordig kan op werk is wat meer prints of versiersels dragen. Als je dit doet moet je wel op een ding heel goed letten. Zorg dat de damesblouses met versiersels of prints zeer netjes en van hoge kwaliteit zijn. Zo houd je je outfit elegant en geschikt voor op de werkvloer. Als bijvoorbeeld een printje meer jouw stijl is, kun je de blouse boven een strakke, simpele pantalon of rok dragen. Zorg dat het enige item in je outfit dat opvalt de blouse is. Zo blijf je jezelf, maar zie je er ook geschikt uit voor op werk! Let er natuurlijk altijd op dat je geen teksten of aanstootgevend prints en versiersels draagt. Het laatste wat je wil bij een nieuwe baan is dat jouw blouse het onderwerp van de dag is.

De kraaginzet voor onder een trui

Wat een laatste geniale variant van damesblouses is die je naar werk aankan, is de kraaginzet. Een kraaginzet is eigenlijk alleen de kraag en de hals van een blouse, die je aan kan doen. Vaak draag je zo’n kraaginzet onder een trui. Ik houd zelf erg van de klassieke blouse onder trui combinatie. Er kleven helaas wat nadelen aan. Ten eerste is zo’n dubbele laag erg warm. Ook zie je er vaak dikker uit doordat je twee lagen aan hebt! Wil je deze klassieke combi rocken, schaf dan een kraaginzet aan!