Feliway

Wie momenteel even lekker aan het surfen op het internet is moet ook zeker een kijkje gaan nemen bij het merk Feliway. Voor iedereen die katten in huis heeft gaat er misschien een moment komen dat deze producten nodig zijn. In mijn zoektocht naar een product om mijn katten rustiger te maken kwam ik uit bij Feliway. Dit merk biedt een product die invloed heeft op het territoriale gedrag van katten. Zoals we allemaal weten zijn katten erg territoriaal ingesteld. Denk maar aan het feit dat ze precies weten waar jouw huis, hun territorium dus, bevindt. Dat heeft te maken met feromonen. In mijn blog op Winkelsurfen.nl vertel ik altijd over de beste webshops. Als je als webshop dit product verkoopt doe je het al erg goed.

Feliway en de kracht van beïnvloeden

Feliway speelt in op het gedrag van katten. Gelukkig heeft langdurig onderzoek ons al verteld hoe katten zich binnen precies gedragen. De vele kenmerkende dingen van katten die we kennen hebben allemaal te maken met het territoriale gedrag. Denk maar aan krabben en kopjes geven. Dit zijn handelingen die de kat uitvoert om een territorium af te bakenen. Bij het kopjes geven geeft de kat feromonen af. Hiermee geeft de kat aan dat dit een voor hem of haar vertrouwelijke omgeving is. Ook het krabben is een manier om een territorium af te bakenen. Als de kat hiermee stopt gaan ze zich ongelukkig voelen, er worden geen feromonen meer afgegeven. Feliway kan hierbij helpen. Dit middel geeft ook die feromonen af, waardoor de kat zich vanzelf weer prettig gaat voelen.

Bij welke situaties gebruik ik Feliway?

In mijn geval had mijn kat last van de verhuizing. Dit is heel normaal, want als je gaat verhuizen verdwijnen alle feromonen die je kat had afgegeven. Dit moet weer opnieuw opgebouwd worden. In dit geval is het verstandig om al vroegtijdig te beginnen met Feliway. Het product kan gewoon in een stopcontact worden gestoken. De kat zal zo sneller gewend raken aan de nieuwe omgeving. Ook bij andere situaties is het een goed idee om Feliway te gebruiken. Zo kan je Feliway ook gebruiken als de kat in huis plast of sproeit, of als er onrust is tussen meerdere katten. Bij onrust tussen meerdere katten wordt er een ander soort feromoon afgegeven die een moederpoes ook aan de kittens geeft. Op deze manier voelen katten zich al een stuk sneller vertrouwd. Ik gebruik het nu ook thuis.