winkelsurfen.nl

Met een HDMI kabel ben je goed aangesloten

HDMI kabel

Als je graag videogames speelt of blu-ray films kijkt, dan kun je niet zonder een HDMI kabel. Je hebt de HDMI kabel namelijk nodig om je apparatuur aan te sluiten op je televisie. Klinkt ouderwets hé, zo’n verbinding met een kabel, maar het werkt nog steeds het best. Je kunt een HDMI kabel jarenlang gebruiken, voor verschillende apparaten. Je hoeft dus maar één goede HDMI kabel in huis te hebben. Maar hoe weet je welke kabel je moet hebben? Als ik online ga shoppen en ik tik het zoekwoord in, dan weet ik na één vondst al niet meer wat ik nodig heb. Gelukkig kun je terecht in een online winkel die gespecialiseerd is in deze zaken.

Wat doet een HDMI kabel precies?

Een HDMI kabel zorgt ervoor dat zowel audio (geluid) als video (beeld) van het ene apparaat naar het andere apparaat worden vervoerd. Dus van je blu-ray speler naar je televisie. Of van je gameconsole naar je televisie. Of van je laptop naar de beamer. Dus alle beeld en geluid dat vervoerd moet worden gaat via deze kabel. Dat klinkt wat ouderwets, maar door het gebruik van deze kabel gaat bijna geen kwaliteit verloren. En dat is natuurlijk erg belangrijk bij het spelen van een game of het doen van een presentatie.

Als ik een hele lange HDMI kabel kies, dan zit ik altijd goed

Dat is inderdaad leuk bedacht, maar nee. Ook tijdens het vervoer van beeld en geluid door de HDMI kabel gaat toch wat kwaliteit verloren. Je kunt er dus het best voor zorgen dat de kabel precies op de juiste maat is. Dat kun je doen door de juiste maat kabel te bestellen of door de kabel zelf op de juiste lengte te maken. Zo ben je verzekerd van altijd de beste kwaliteit audio en video. Je koopt de kabel immers niet voor niks!

Waarom zou ik een losse HDMI kabel kopen? Deze kabels worden toch meegeleverd met de apparatuur?

In veel gevallen wordt de HDMI kabel inderdaad meegeleverd met de apparatuur, maar niet altijd. Plus dat de meegeleverde kabel niet altijd van de beste kwaliteit is. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat de meegeleverde kabel veel te lang of juist te kort is. Door zelf een kabel te bestellen weet je dat de kwaliteit goed is en ook dat de lengte van de kabel past bij het doel dat jij voor ogen hebt.

Mobiele versie afsluiten