Houten vloeren

Houten vloeren zijn altijd mooi. In zo goed als iedere kamer in je huis. Alleen de badkamer kun je beter voorzien van een ander soort vloer. Veel mensen kiezen voor houten vloeren in alle droge ruimtes, maar wist je dat houten vloeren ook prima in de keuken kunnen? Ze zijn tegenwoordig voorzien van een goede laklaag, waardoor je gerust eens wat water (of soep, of jus, of sap) kunt morsen zonder dat het je vloer beschadigd. Natuurlijk laat je het water niet liggen, je geeft het natuurlijk niet de kans om in je vloer te trekken. Door houten vloeren toe te passen in (bijna) je hele huis, creëer je eenheid. En je bent direct van die vervelende drempels tussen de verschillende vertrekken af.
Houten vloeren

Houten vloeren zijn mooi en worden steeds mooier

Vroeger moesten houten vloeren vooral glimmen. Je mocht er eigenlijk niet met je schoenen op lopen. De vloeren moesten iedere week (!) gedweild worden. En dan niet met een dweil aan een stok, nee, op je knietjes. En daarna met een zachte doek droogwrijven. Gelukkig hoeft dat niet meer. Dat dweilen doe je lekker op de momenten dat het jou uitkomt en droogwrijven is echt niet meer nodig. Juist door veelvuldig gebruik worden deze vloeren steeds mooier. Ze krijgen steeds meer karakter.

Houten vloeren leg je zelf

Je kunt er altijd voor kiezen om je houten vloeren door een ander te laten leggen, maar als je een beetje handig bent, dan regel je het gewoon zelf. Het is een kwestie van de juiste materialen en gereedschappen. Ook het opmeten voor je gaat beginnen is erg belangrijk. Op diverse sites staan filmpjes waarin je goed kunt zien hoe je te werk moet gaan. Zo leg je je vloer gewoon lekker zelf. Het is vooral een kwestie van rustig blijven en je geduld bewaren. Vergeet ook niet om af en toe pauze te nemen. Zorg ook dat je planning realistisch is.

Houten vloeren bestel je, lekker handig, gewoon online

Je hoeft voor houten vloeren echt niet meer naar een vloerenboer. Je bestelt de vloer van je keuze gemakkelijk en snel online. Een bijkomend voordeel is dan dat je er niet mee hoeft te lopen slepen. De vloer wordt gewoon bij jou thuis afgeleverd. Je hebt dan alle materialen in huis om de vloer te gaan leggen. En wil je er toch iemand voor inhuren, dan kan dat natuurlijk altijd. Net wat jij wilt.