Kamado BBQ

Het weer word met de dag mooier, en voor we het weten staat binnenkort de zomer alweer voor de deur. Met je blote voeten in het gras, korte broeken en slippers aan, je haren en de wind en lekker van het zonnetje genieten. Maar wat vooral niet mag ontbreken aan mooie zomeravonden is lekker met z’n allen buiten barbecuen! Met een Kamado BBQ word jouw vlees lekker mals, hou je de controle over de temperatuur en kun je de ervaar nog beter maken met de leukste accessoires!

Wat is een Kamado BBQ?

Een Kamado BBQ is een keramische BBQ. Dit idee is gebaseerd op een eeuwenoude Japans gebruik. Na de Tweede Wereldoorlog moest de herwonnen vrijheid gevierd worden. Dit doe je na zo’n impactvolle gebeurtenis natuurlijk het beste op een vertrouwde plek, lekker thuis met je familie. De Kamado BBQ was toen een keramische behuizing met vuurschaal en vuurring, wat het eten een nét andere smaak geeft door de houtskool. Als je zo’n bijzondere smaak gaat associëren met het gevoel van thuiskomst en vrijheid is het natuurlijk geen wonder dat de Kamado BBQ overal zo populair is geworden. Dankzij de dikke behuizing blijft de warmte te allen tijde goed in de Kamado BBQ en wordt de vocht balans goed onderhouden, waardoor het vlees heerlijk mals wordt. Ook heb je meer controle over de temperatuur dan bij een gewone BBQ. Ideaal dus als je echt van barbecueën houdt! Voordeel aan het keramiek is ook dat de Kamado BBQ niet snel beschadigd, ook als je deze de hele winter in de tuin laat staan kun je hem de volgende zomer zonder zorgen weer aansteken op de eerste warme dag!

De geschikte Kamado BBQ voor jou

Er zijn inmiddels ontzettend veel variaties gemaakt op de klassieke Kamado BBQ. Zo zijn er kleine modellen die je op tafel kunt zetten, zodat het een soort gourmetten wordt; kleine modellen om mee te nemen als je bijvoorbeeld vaak gaat kamperen, of grote modellen als je een groot gezin hebt of vaak met grote vriendengroepen lekker wilt eten. Veel grote modellen hebben ook twee uitklaptafels aan beide zijkanten, zodat je hier het vlees op kan leggen wat je later wil bakken en je niet steeds heen en weer hoeft te lopen. Buiten al deze verschillende maten zijn er ook nog veel verschillen in uiterlijk, denk aan vorm, kleur enzovoort. Zo kun je zorgen dat de Kamado BBQ mooi staat bij je tuin!