winkelsurfen.nl

Schaf eens een paar pantoffels aan!

In de mode zijn ze tegenwoordig niet meer: pantoffels. Vrijwel niemand, zeker de jongere generatie, draagt geen pantoffels meer en er kan op gewed worden dat erg jonge kinderen niet eens zullen weten wat het zijn. Dit is jammer, omdat het dragen van pantoffels veel voordelen met zich meebrengt! De voordelen zullen in deze blog besproken worden en wie weet, misschien zullen pantoffels weer iets bekender worden.

Wat zijn pantoffels precies?

Allereerst iets over wat het woord ‘pantoffel’ precies inhoudt. Een pantoffel is een huisschoen en is dus bedoeld om binnengedragen te worden. De vorm van een pantoffel kan erg verschillen. Bij sommigen wordt de hiel wel ingesloten en bij anderen niet. Toch wel bekend zijn de pantoffels die op een soort laars lijken. Het eindigt boven de voet, waardoor de hele enkel nog verwarmd wordt door het schoeisel. Het bekendste kenmerk van een pantoffel is toch wel het comfort die het geeft. Een pantoffel is bedoeld om de drager warme, comfortabele voeten te geven en wie wil dit nou niet? Omdat er verschillende soorten pantoffels zijn, is er voor iedereen wel eentje te vinden die voor hen werkt. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld fijner om het ‘laarsje’ aan hun voeten te hebben, voor extra warmte. Voor andere mensen is een pantoffel is de vorm van een soort muiltje genoeg.

Naast de warmte en comfort zijn pantoffels ook bedoeld om makkelijk aan en uit te trekken. Het hoeft niet moeilijk worden gedaan met veters of klittenband, maar het kan gelijk aan de voet.

Voordeel 1: Warme voeten

Met de bovenstaande informatie is het eerste voordeel wel duidelijk. Pantoffels zijn bedoeld om comfort en warmte te bieden en doen dit ook. Zo worden koude voeten vermeden. Pantoffels zijn de verkrijgen in mannen-, vrouwen- en kindervarianten. Heren pantoffels zullen beter om de gemiddelde voet van een man kunnen zitten. Vrouwen pantoffels zullen daarentegen iets slanker vallen, om beter om een vrouwenvoet heen te passen.

Voordeel 2: De vloer beschermen

Wanneer iemand thuiskomt en de schoenen niet uittrekt, kan het voorkomen dat er krassen ontstaan op de vloer. In de zolen van schoenen kan het zijn dat er bijvoorbeeld stukjes glas of kleine steentjes inzitten die de vloer kunnen beschadigen. Ook met (punt)hakken is het beter om de schoenen te veranderen in een paar pantoffels bij binnenkomst.

Schoenen kunnen naast krassen ook viezigheid met zich meebrengen. Vuil van buiten wordt mee naar binnen gebracht en valt vanaf de schoenzool op de vloer.

Voordeel 3: Geen pijnlijke voeten meer

Het laatste voordeel slaat ook een beetje op het dragen van schoenen. Hierbij gaat het om de pijn die voeten kunnen krijgen en hoe oncomfortabel ze kunnen worden aan het eind van de dag. Zeker bij iets deftigere schoenen zullen de voeten aan het eind van de dag een beetje geïrriteerd zijn. Een paar pantoffels zal deze irritatie tegengaan. Voor mensen met speciale voeten, die bijvoorbeeld iets meer support nodig hebben, zijn er ook pantoffels met ingebouwde versteviging. Zo kan iedereen comfortabele pantoffels dragen.

Exit mobile version