usb platenspeler

Een USB platenspeler heeft mijn ogen geopend. Ik was laatst naar een concert van mijn lievelingsband toen ik leerde wat het was en wat het kon betekenen.

USB platenspeler met een achtergrondverhaal

De band was al een uur aan het spelen toen de zangeres iets wilde mededelen. Haar oma was net overleden, ze was er erg emotioneel over. Tijdens het opruimen van haar spullen kwam ze een oude platenspeler tegen. De plaat Elvis Presley lag erin, en toen ze de plaat terug wilde doen in de originele hoes, vond ze iets bijzonders. Dat bijzondere zorgde ervoor dat zij een USB platenspeler kocht, en raadde iedereen aan het ook te doen.

‘Bewaar de plaat goed’

De zangeres vond iets bijzonders in de originele hoes van de Elvis Presley plaat van de platenspeler van haar overleden oma. Er zat een briefje in die aan haar gericht was, met een emotioneel bericht over waarom Elvis Presley zo bijzonder voor haar was. Hij vertelde verhalen die haar raakten en was een beetje verliefd op hem geworden. De oma zei ook dat ze een goed leven had gehad, en dat het enige was wat ze wilde: bewaar de plaat goed. Dat deed ze, waarna mensen hard op zoek gingen naar het enige originele exemplaar. Op die manier heeft zij de man van haar dromen ontmoet. De aanspraak rondom de plaat had zoveel impact, dat ze sinds hun eerste ontmoeting nooit meer uit elkaar waren gegaan.

Wat de USB platenspeler ermee te maken heeft

De zangeres bewaarde de platenspeler en de plaat goed. Toch was het vele afspelen niet goed geweest voor de antieke spullen, en was ze genoodzaakt op een USB platenspeler over te stappen. De USB platenspeler speelt het lievelingsnummer nog iedere dag zonder grote gevolgen af.

Wat dit voor mij betekende, was tevens erg interessant en motiverend. Waar het verhaal tijdens het concert namelijk naartoe ging, was een veiling. Ze verkocht de (stukkende) platenspeler zodat ze zelf kon genieten van haar USB platenspeler. Ik kocht hem, ook al deed deze het niet meer. Zelf had ik al jaren een USB platenspeler, maar deze voegde veel toe aan het interieur. Naar aanleiding van mijn nieuwste aankoop, kreeg ook ik veel aanspraak, waardoor de zangeres niet als enige de liefde van haar leven tegenkwam. Eén van de mannen in het publiek was zo geroerd door mijn daad, dat hij mijn USB platenspeler bij mij thuis kwam bekijken. Hij is nooit meer weggegaan.