Old people

Oudere mensen zijn vaak minder mobiel en hebben meer zorg nodig. In een reguliere winkel zal je vaak niet vinden wat je nodig hebt voor oudere mensen. Hiervoor moeten zij vaak naar een zorginstantie om aan deze spullen te komen. Deze fysieke winkels liggen vaak niet centraal gelegen en hebben beperkte openingstijden. Mijn oma woont zelf in een afgelegen dorpje en heeft geen rijbewijs. Voor haar is reizen naar een fysieke winkel dus niet mogelijk. Ook liggen de prijzen vaak hoger bij zorginstanties. Ik heb even op het web gesurft om te kijken wat je allemaal voor oudere mensen online kunt bestellen. Het online aanbod verbaasde mij. Er zijn namelijk veel websites die zich richten op spullen en zorg voor ouderen.

Mobiliteit

Veel ouderen maken gebruik van rollators, scootmobielen of loophulpmiddelen. Een rollator kopen kan best lastig zijn. Je hebt namelijk veel keuzes en het is belangrijk dat de rollator precies goed is, anders helpt het niet. Het voordeel van het online aanschaffen van een rollator of een ander soort hulp bij het lopen, is dat je het niet in de auto hoeft te proppen of een aanhangwagen hoeft te huren. Het wordt aan huis geleverd en gelijk afgesteld. Bij uw-rollator.nl kunnen ouderen de rollator vier dagen gratis uitproberen. Ook zijn er online zorgwinkels die looprekken, elleboogkrukken, wandelstukken etc. verhuren en verkopen.

Kleding en schoenen

Mijn oma kan helaas niet lang meer in de auto zitten vanwege haar rug. Wel had zij nieuwe schoenen nodig die ondersteuning bieden. Gelukkig konden mijn ouders en ik online op zoek naar de beste schoenen voor haar. Ook online is het assortiment aan schoenen ruim voldoende. Zo zijn er schoenen voor ouderen in verschillende kleuren en materialen. Naast schoenen zijn er ook anti-slipsokken, compressie-kousen, inlegzolen en pantoffels verkrijgbaar in de webshops. Ook voor kleding kunnen ouderen online terecht, er zijn zelfs rolstoelcapes zijn verkrijgbaar! Er zijn verschillende websites die ervoor zorgen dat jouw opa of oma er fashionable bij kan lopen. Leuk voor de aankomende feestdagen!

Fit en gezond

Helaas zijn niet alle oudere mensen meer even vitaal en gezond. Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen die de hun gezondheid kunnen stimuleren. Ook is er materiaal waarmee je jouw bloeddruk, bloedsuiker en waardes kunt meten. Deze meters zijn ook verkrijgbaar bij diverse webshops. Tevens kun je online terecht voor onder andere: gehoorbescherming, braces, pillendoosjes, hometrainers etc.

Al met al kun je een heleboel online voor ouderen krijgen. Dit is handig voor de ouderen zelf, maar ook voor de familie die vaak helpt bij aanschaf van deze spullen. Niet elke oma of opa is immers bekend met het internet, maar samen kun je een hoop bereiken!