reistas op wielen

Voor mijn vakantie weg had ik alles uitgepland en uitgestippelt; de tickets waren uitgeprint, mijn kleding (vier broeken, vijf T-shirts, acht ondergoedjes, drie paar sokken, bikini, handdoek en trui) lag al klaar op het bed, netjes opgevouwen, en mijn handtas was gevuld met paspoort en portemonnee. Ik miste alleen één ding…een reistas op wieltjes!

Hoe kon ik zo goed voorbereid zijn, maar vergat ik het vervoersmiddel voor al mijn spullen?! Zonder koffer, geen kleding. Zonder kleding, een fiasco.
Het reisje naar Griekenland stond al lang op de planning; ik had me helemaal kapot gewerkt de laatste tijd en echt behoefte aan een weekje zon, zee, en zzzzzcocktails. Na een appartementje aan het strand te hebben gevonden en de goedkoopste vlucht te hebben geboekt, begon ik al met lijstjes maken. Zonnebrand, tandeborstel, nagellak, badhanddoek. Zouden ze een föhn hebben daar? Toch maar meenemen. En de dag vóór ik op reis ging en alle lijstjes afvinkte, zag ik dat ik was vergeten waar ik alle spullen in moest stoppen. Verschrikkelijk. Ik zag mezelf al met Albert Heijn tassen vol spullen door de douane lopen.

Gelukkig was online shoppen de uitkomst. Met een spoedbestelling kreeg ik de koffer de volgende ochtend nog in huis, en geloof mij: je wil een reistas op wieltjes. Je tas wordt anders loodzwaar, en niet te tillen. Dan zit je met een hernia in het vliegtuig. Met wieltjes glijd je zo de gate in! Dat doet me denken aan stewardessen; die hebben altijd dezelfde soort handbagage op wieltjes, met daarbovenop een soort grote etui. Ze lijken altijd de zweven door de lucht, in hun matchende pakjes. Ik bestelde een kleine reistas op wieltjes, omdat ik toch maar een weekje weg ging. Ik pakte al mijn spullen erin, en het paste perfect. Hup, naar het vliegveld!

Mijn vakantie was uiteindelijk heerlijk. Zelfs een verrassende regenbui kon de pret niet bederven; mijn tas bleek waterdicht. En jawel, zelfs door de slecht geplaveide straatjes van een stadje in Griekenland zweefden mijn tas en ik door de lucht. Zon, zee, strand, zand, knappe mannen, een goede tan, en een flinke kater later zat ik alweer in het vliegtuig terug. het ging me veel te snel. Ik ben zelfs vergeten aandenkens te kopen. Maar aan de andere kant, wat ik snel heb kunnen kopen was een prachtige reis tas die mijn vakantie heeft gered. En dat zal mij altijd bij blijven!