RIB boot plaatje

Deze winter heeft een tijdlang aangevoeld als een lange herfstperiode. Natte, gure periodes met veel regen en wind. Niet echt lekker oudhollands winterweer waarbij het flink vriest en er een fijn winterzonnetje schijnt. Maar toen was het ineens eind februari en begon het toch nog flink te vriezen. Zelfs zo hard dat er eindelijk weer op natuurijs geschaatst kon worden. Massaal haalden we de schaatsen uit het vet en waren we op het ijs te vinden. Inmiddels is het ijs niet meer betrouwbaar en mogen we weer met de RIB boot het water op.

Vaarverbod voor ijspret

Hoe vaak gebeurt het eigenlijk in Nederland dat er een vaarverbod voor alle boten, inclusief de RIB boot, wordt ingevoerd zodat het ijs goed aan kan groeien? Het is maar zelden dat deze situatie zich voordoet, maar onlangs heeft dit verbod in verschillende delen van het land gegolden. En wat leverde dat mooie winterse plaatjes op van mensen die genoten van alle ijspret. De zogenaamde Russische beer heeft ons land weer verlaten en daardoor is de temperatuur gelijk weer gestegen. Het vaarverbod is opgeheven, dus we kunnen gelukkig weer met de RIB boot op pad.

Met de RIB boot tussen de dooiende ijsbrokken

Wat is het ontzettend mooi om nu met je RIB boot een stuk te varen door het na-winterse landschap. Het ijs is nog niet overal gesmolten en dit zorgt voor een prachtig uitzicht. Het gebeurt de laatste jaren maar heel af en toe dat er een goede ijslaag ontstaat waarop geschaatst kan worden. Nu de temperatuur weer een stuk boven het vriespunt komt en de wind flink is afgenomen kan je volop met je RIB boot op het water genieten van de dooiende ijsbrokken die met de dag slinken.

Onderhoud van de boot

Het fijne van een RIB boot is dat je er het hele jaar plezier van kan hebben. Als je het materiaal van je boot goed onderhoudt gaat de boot vele jaren mee. Zeker als je ook in de winter door blijft varen met je RIB boot is het van belang om met enige regelmaat je boot te checken. Verwijder bijvoorbeeld zo af en toe het alg dat aan de onderkant van de boot hecht en ververs regelmatig de olie in de motor. En vergeet ook niet te checken of er poreuze plekjes ontstaan. Wanneer je alles goed bijhoudt ben je gegarandeerd van jarenlang vaarplezier met je RIB boot.