The North Face

Iedere buitensporter weet dondersgoed dat een avontuur begint bij goede kleding. Als je buiten bezig bent, wil jij je uiteraard niet bekommeren of je kleding wel heel blijft. Ben jij zo’n fanatieke natuurliefhebber en zoek je stevige, hippe kleding? Overweeg dan The North Face. Dit Amerikaanse merk is gespecialiseerd in outdoor wear en heeft gegarandeerd alles voor de buitensporter. Daarnaast zijn de kleren van The North Face ook gewoon erg comfortabel en hebben trendy ontwerpen. Hierdoor zal je er ook nog eens goed uitzien!

The North Face – vernoemd naar een berg

Het bedrijf The North Face is in 1968 opgericht in San Francisco door Douglas Tompkins en zijn toenmalige vrouw. Dat jaar kwamen ze tijdens een van de bergwandelingen op het idee om zelf een kledingmerk te starten. Vanaf het begin stond het buitensport aspect gelijk centraal. Ze kwamen immers op het idee tijdens het sporten. De naam heeft ook een directe link. The North Face verwijst namelijk naar de noordelijke flank van een berg. Iedere bergbeklimmer weet dat dit doorgaans de moeilijkste kant is om te beklimmen.

Een gevestigde naam

Na de oprichting is The North Face ontzettend hard gegroeid. Je zou kunnen stellen dat dit merk tegenwoordig het bekendste en meest verkochte merk is als het gaat om outerwear. Maar vandaag de dag verkopen ze veel meer dan alleen kleding voor de buitensporter. The North Face maakt onder andere technische kleding die uitermate geschikt is voor outdoor. Daarnaast zijn de kleren van dit merk ook erg goed te dragen als streetwear. Zo wordt The North Face ontzettend veel gedragen in de Nederlandse hiphopscene.

Al met al kan je concluderen dat The North Face een gevestigde naam is. Niet alleen in Nederland is het kledingmerk alom bekend, ook op internationaal gebied kent The North Face veel succes. Bovendien zijn niet alleen buitensporters fan van de praktische kleding van dit merk. Ook veel andere mensen dragen de kleding maar al te graag. Met kleding van dit merk zie je er namelijk ongelofelijk goed uit en het zit heerlijk. Genoeg redenen om de volgende keer in hun collectie te bekijken.

Ruim 50 jaar ervaring

Inmiddels is het merk alweer ruim 50 jaar verder sinds de oprichting. Hun bescheiden start blijft altijd in hun achterhoofd. Dat is terug te zien in de collecties. The North Face blijft zich innoveren en uitgebreide kledinglijnen ontwikkelen. Zo kent dit merk intussen kledinglijnen, uitrusting voor buitensport en degelijke schoenen die vrijwel alles aankunnen. Dus ga jij binnenkort er weer op uit en zoek je nog kleding die het gehele avontuur goed blijven? Ga dan eens neuzen in hun uitgebreide collecties.