vitakruid

Er zijn tegenwoordig veel vitaminepillen verkrijgbaar op de markt. Dit komt door de gigantische vraag naar vitamines. Mensen zijn sneller moe, futloos en ervaren meer stress. Wat is het nut van vitaminepillen en helpt het jou je levensstijl te verbeteren?

In ons eten zitten steeds minder vitamines. Etenswaren zijn vaak maandenlang onderweg naar de supermarkt. Door die lange reistijd in een koeling verliest eten veel van zijn originele voedingsstoffen. Het is niet gek dat mensen het effect hiervan voelen in hun dagelijkse ritme. Langdurige moeheid en prikkelbaarheid zijn een paar van de bijwerkingen.

Vitakruid is een bedrijf dat dit probleem een beetje kleiner probeert te maken. Het bedrijf is opgericht in 2003 door Elly Korzelius. Zij heeft de missie om mensen te helpen hun levensstijl te verbeteren door het ontwikkelen van betaalbare en hoogwaardige voedingssupplementen.

Sinds de oprichting van Vitakruid hebben ze vele soorten vitaminepillen ontwikkeld. Deze vitaminepillen bevatten verschillende soorten vitamines. Hieronder een uitleg van de populairste vitamine soorten met een uitleg wanneer je een tekort aan deze vitamines hebt.

Vitamine D

Eén van de producten van Vitakruid is het vitamine D voedingssupplement. Vitamine D is belangrijk voor je lichaam. Helaas leven we in een koud kikkerlandje en s ’winters ondervinden veel mensen een vitamine D-tekort. Vitakruid heeft hier een aantal producten voor op de markt gebracht die je kunnen helpen om je tekort aan te vullen.

Maar wanneer is het een goed idee om vitamine D te slikken? Een paar symptomen van een vitamine D-tekort zijn tekort aan energie, bloedend tandvlees, angstaanvallen, hyperventilatie, krampen of spiertrillingen en zwakkere botten. 

Vitamine C

Ascorbinezuur -oftewel vitamine C- is het bekendste vitamine. Het werkt als antioxidant en helpt je verouderingsproces tegengaan en beschermt je lichaam tegen vrije radicalen en gifstoffen. Het is een vitamine die mensen zelf niet kunnen aanmaken en volledig uit hun eten moeten halen.

Het kan zijn dat je naast je eten niet genoeg vitamine C binnen krijgt. Hier kunnen vitamine C voedingssupplementen bij helpen. Hier is een laag risicofactor bij want bij een overschot aan vitamine C scheidt je lichaam het weer uit zonder schade aan te richten. Vitakruid heeft ook hier een aantal goede supplementen voor.

De voordelen van vitamine C zijn een hogere weerstand, meer energie, een betere opname van ijzer uit je voedsel, tegengaan van vrije radicalen en je hebt gezonde botten, bloedvaten, huid en tanden.

Vitamine B

Er bestaan 8(!) verschillende soorten B vitamines. Deze hebben de codering b1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, en B12. Deze soorten zijn uit verschillende soorten voedsel te halen en een gevarieerd dieet helpt je lichaam bij het aanvullen van deze vitamines.

Toch kan ook hier een tekort ontstaan. Dit uit zich in de vorm van vermoeidheid, een gebrek aan eetlust en hoofdpijn. Vitakruid heeft hier een aantal oplossingen voor die zeker de moeite waard zijn om te onderzoeken.

De voordelen van genoeg vitamine B in je lichaam zijn verminderde stress, betere stemming en een verminderd symptomen van angst of depressie.

Het nut van vitakruid

Al deze vitamines helpen je om gezond en gelukkig te blijven, helaas lukt dit niet altijd met alleen voeding. Het is wel belangrijk om ernaar te streven zo veel mogelijk vitamines uit je voeding te halen voor je gebruik gaat maken van vitaminepillen.

Benieuwd naar de werking van Vitakruid? Probeer het hier.