rolstoel huren

Wat voor jou vanzelfsprekend is, is voor anderen ondenkbaar. Je gaat op de fiets naar werk, traint in de sportschool, loopt in de avond een rondje en stapt aan het einde van je dag voldaan je bed in. Fit, mobiel en energiek zijn, zijn kwaliteiten waar je anderen mee kan helpen. Simpele gebeurtenissen waarbij je een ander kan helpen, helpen jou ook. Ze laten je namelijk geluk ervaren. Dit gelukshormoon geeft je een goed gevoel en tegelijkertijd wordt de afgifte van het stresshormoon juist geremd, waardoor stress afneemt.

Om anderen te kunnen helpen, hoef je niet direct een ticket naar Afrika te boeken om daar in een weeshuis te helpen. Het kan dichter in de buurt. Bovendien is het soms simpeler dan je denkt. Als je al een overvolle agenda hebt, kies dan dingen die weinig moeite kosten, maar voor een ander heel prettig zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar een tip is wel om klein te beginnen. De zorg voor ouderen gaat achteruit en wij kunnen daarin ons steentje bijdragen. Buiten komen en bewegen is voor jou vanzelfsprekend, maar voor hen alles behalve. Tijd om dit over te dragen.

Wandelen

De buitenlucht doet ons goed. Wandelen is voor de meesten laagdrempelig omdat je er weinig conditie voor nodig hebt. Ouderen vaak slecht ter been en komen niet verder dan de achtertuin of het balkon van het verzorgingstehuis. De natuur biedt allerlei schoonheden en door met hen te wandelen kun je ze dit weer laten zien. Naast de natuur bewonderen, neemt je huid door het zonlicht buiten ook vitamine D op. Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is belangrijk voor het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Zeker voor ouderen is het belangrijk om voldoende zonlicht te krijgen. Tijd dus om ouderen mee naar buiten te nemen door een rondje te wandelen. Bij ouderen die slecht ter been zijn, kun je hen in een rolstoel laten zitten en ze voortduwen. Bij veel verzorgingstehuizen en bejaardentehuizen hebben ze rolstoelen beschikbaar en als je een oudere die nog thuis woont wil helpen kun je een rolstoel huren. Met een uurtje wandelen bereik je al veel resultaat. Je vergroot niet alleen hun geluksgevoel maar je eigen gevoel ook.

Fietsen

Er zijn bijzonder soort fietsen om ouderen die slecht ter been zijn het gevoel van fietsen te laten ervaren namelijk met een duofiets. Deze fiets heeft elektrische trapondersteuning. Hierdoor hoef jij als vrijwilliger niet twee keer zo hard te trappen. Het kopen of huren van zo’n fiets hoeft niet, je kunt je via internet aanmelden als vrijwilliger en direct aan de slag.